Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@08:30:33 GMT

حبیب محبیان، مرد تنهای شب + بیوگرافی و عکس

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۵۵۲۷

حبیب محبیان، مرد تنهای شب + بیوگرافی و عکس

حبیب محبیان خواننده خرچنگ های مردابی، کویر باور، بزن باران و مادر ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ درگذشت.

به گزارش ایمنا حبیب محبیان، معروف به حبیب، خواننده، آهنگساز، نوازنده و ترانه‌سرای سرشناس و صاحب سبک ایرانی بود که در دهه ۱۳۵۰ خورشیدی با آلبوم مرد تنهای شب به شهرت رسید. جنس صدای حبیب، استفاده‌اش از گیتار ۱۲ سیمی و آهنگسازی متأثر از موسیقی راک غربی، او را به‌عنوان هنرمندی متفاوت به موسیقی پاپ ایران معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیوگرافی حبیب محبیان

حبیب محبیان ۴ مهر ۱۳۳۱ در تهران متولد شد، وی دارای چهار برادر به نام‌های محمود، قاسم، منصور و منوچهر و دو خواهر به نام عفت و مریم است، در خانواده او، برادرانش نیز به موسیقی علاقه داشتند اما تنها خود حبیب به موسیقی حرفه‌ای روی آورد.

دوران نوجوانی حبیب مصادف با پیدایش گروه بیتلز (به انگلیسی: Beatels) در دهه ۶۰ میلادی اروپا و این باعث علاقه بیشتر او به موسیقی شد. حبیب با پذیرفته شدن در آزمون صداوسیما، زیر نظر مرتضی حنانه به فراگیری اصول و تدابیر آهنگسازی روی آورد و بعدها توانست به عنوان خواننده در تلویزیون استخدام شود. حبیب محبیان بعد از ۲ سال استخدام در رادیو و تلویزیون به خدمت سربازی رفت و در آنجا نیز خواننده باشگاه افسران بود.

همسر حبیب محبیان

همسر اول حبیب، شادی نام داشت. احمدرضا تنها فرزند حبیب از وی است که در ایران زندگی می‌کند.

همسر دوم حبیب ناهید نام دارد و محمد حبیبان ثمره ازدواج با او است.

مرگ همسر اول حبیب محبیان

پای شادی، همسر اول حبیب در خیابانپیچ می‌خورد و به علت آنکه احمدرضا را در آغوش داشته به زمین می‌افتد و در بیمارستان به دلیل حساسیت به آمپول پنی‌سیلین در عرض چند دقیقه فوت می‌کند.

آلبوم مرد تنهای شب حبیب

تقریباً همزمان با فوت همسر اول حبیب، مادر او نیز، به علت حمله قلبی فوت می‌کند و این حوادث باعث می‌شود که در اولین آلبومش یعنی مرد تنهای شب که در سال ۱۳۵۶ انتشار یافت بیشتر آهنگ‌ها را به یاد ایشان بخواند. آهنگ‌های «مادر» و «خرس کوکی» را به یاد مادرش و «شهلای من» و «نگاهم» را به یاد همسرش خواند.

مهاجرت حبیب محبیان

حبیب محبیان در سال ۱۳۶۲ به همراه همسر و فرزندش ایران را ترک کرد و در سال ۱۳۶۴ در لس‌آنجلس در ایالات متحده آمریکا ساکن شد.

بازگشت حبیب محبیان به ایران

حبیب در سال ۱۳۸۸ به همراه خانواده اش به ایران بازگشت و در رامسر، چهارصد دستگاه اقامت کرد.

مجوز آلبوم حبیب در ایران

حبیب در سال ۱۳۸۹ درخواست خود برای دریافت مجوز انتشار آلبوم را ارائه کرد و اعلام که می‌خواهد در ورزشگاه آزادی تهران کنسرت برگزار کند.

در نهایت حبیب در زمان حیات نتوانست مجوز برگزاری کنسرت و انتشار آلبوم را در ایران دریافت کند.

درگذشت حبیب محبیان

حبیب مدت‌ها مبتلا به بیماری قلبی بود و در نهایت در ساعت ۹ صبح جمعه ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ در ۶۸ سالگی بر اثر ایست قلبی در روستای نیاسته، کتالم، رامسر درگذشت.

تشییع حبیب محبیان

پیکر حبیب در محوطه گورستان روستای نیاسته رامسر به خاک سپرده شد، این به خاک سپاری در شرایطی صورت گرفت که حبیب هیچ گونه تعلقی به شهر رامسر نداشت و فقط ویلای شخصی‌اش را در روستای نیاسته رامسر اجاره کرده بود.

بزرگداشت حبیب محبیان

هر ساله در سالروز تولد و درگذشت حبیب، طرفداران او در آرام گاه‌اش برای او بزرگداشت می‌گیرند.

مجوز حبیب پس از مرگ

در سال ۱۳۹۶، یک سال و نیم پس از درگذشت حبیب نماهنگ دیره با صدای پسرش، احمدرضا محبیان و سمیر زند و همچنین با تصویر و صدای نه چندان شفاف حبیب از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار گرفت. به گفته سمیر زند قرار بود که این آهنگ را حبیب و او بخوانند که اختلافات حبیب با سمیر زند موجب شد تا این اتفاق نیفتد. در زمستان ۱۳۹۶ در پی سانحه نفتکش سانچی قطعه مرگ قو با صدای حبیب برای اولین بار از صدا و سیما به یاد جان باختگان سانچی پخش شد.

آثار حبیب محبیان

آلبوم‌ها

مرد تنهای شب (۱۳۵۶) - ۱۹۷۷ سلام همسایه (۱۳۵۷) - ۱۹۷۸ بت (۱۳۵۸) - ۱۹۷۹ آفتاب‌مهتاب (۱۳۶۳) - ۱۹۸۴ همراز (۱۳۶۷) - ۱۹۸۸ خورشیدخانوم (۱۳۶۹) - ۱۹۹۰ آخه عزیزم چی می‌شه (۱۳۷۱) - ۱۹۹۲ صفر (۱۳۷۳) - ۱۹۹۴ بزن باران (۱۳۷۵) - ۱۹۹۶ کویر باور (۱۳۷۸) - ۱۹۹۹ خداوندا (۱۳۸۰) - ۲۰۰۱ خانه کوچک (۱۳۸۱) - ۲۰۰۲ جوونی (همراه محمد) (۱۳۸۳) - ۲۰۰۴ خودشه (همراه محمد) (۱۳۸۵) - ۲۰۰۶ ایران بانو (همراه محمد) (۱۳۸۷) - ۲۰۰۸ (آخرین آلبوم)

تک‌آهنگ‌ها

نام ترانه

ترانه‌سرا

آهنگساز

تنظیم‌کننده

سال انتشار

محکوم (همراه با سمیر زند)

مینا جلالی

حبیب

علی پارسا

۲۰۱۲

تو نبودی

نگین فرهمند

حبیب

آریا

۲۰۱۳

ببار ای برف (خرس کوکی)

سعید قائم‌مقامی

حبیب

نیما غفاری

۲۰۱۴

نازگل بابا

داوود بدرخانی

حبیب

حبیب

۲۰۱۴

الله اکبر

اته رنه کاستیلو

حبیب

حبیب

۲۰۱۴

بانوی شرقی

سعید بدرخانی

حبیب

حبیب

۲۰۱۴

دنیا (آخرین آهنگ)

نگین فرهمند

حبیب

میلاد بهشتی

۲۰۱۵

عشق‌های خدایی

سعید بدرخانی

حبیب

مهرزاد جاوید

۲۰۱۰

شونه‌به‌شونه (همراه ایوان)

یاحا کاشانی

حبیب

انوشیروان تقوی

۲۰۱۰

غدیر خم

سعید بدرخانی

حبیب

حبیب

۲۰۱۱

آب و خاک

شاملو

حبیب

حبیب

۲۰۱۲

باران

حمید مصدق

حبیب

حبیب

۲۰۱۲

سارا

(محلی)

حبیب

حبیب

۲۰۱۲

گل سرخ

داوود بدرخانی

حبیب

اندی جی

۲۰۱۶

تو حسینی

شهریاری

حبیب

حبیب و بنیامین عمران

۲۰۱۷

دنیا (ریمیکس)

نگین فرهمند

حبیب

میلاد بهشتی

۲۰۱۶

محکوم (ورژن ۲)

مینا جلالی

حبیب

مهرداد حمیدی

۲۰۱۶

یاد گریه هات (به همراه محمد)

حبیب

حبیب

حبیب

۲۰۱۸

ایران بانو (ورژن ۲)

مینا جلالی

حبیب

بنیامین عمران

۲۰۱۹

کد خبر 427961

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خواننده ايراني آهنگساز چه کسی حبیب محبیان حبیب خواننده همسر حبیب محبیان محمد محبیان عکس حبیب محبیان مجوز آلبوم حبیب درگذشت حبیب محبیان درگذشت حبیب تشییع حبیب محبیان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مرد تنهای شب حبیب محبیان همراه محمد حبیب حبیب سمیر زند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۵۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم

محمدرضا لطفی، نوازنده چیره دست و صاحب سبک سازهای ایرانی، آهنگساز برجسته معاصر، موسیقیدان و ردیف‌دان بزرگ ایران است.

او علاوه بر خلق آثار خاطره‌انگیز و با شکوهی مثل « ایران ای سرای امید» و «کاروان شهید» یک معلم جریان‌ساز بود. 

مجله هنری بوم به مناسبت روز معلم، علاوه بر هنر این هنرمند بزرگ به وجه معلمی این استاد بزرگ موسیقی ایران پرداخت. 

سجاد مهربانی، خواننده موسیقی ایرانی و یکی از شاگردان استاد لطفی که مدیر داخلی مکتب‌خانه این استاد نامدار کشور بوده است به بخشی از خاطراتی پرداخت که به گفته او، خود استاد لطفی به بیان این خاطرات پرداخته‌اند‌: استاد محمد رضا لطفی می‌گفتند از نونهالی تا نوجوانی ساز نی‌لبک می‌نواختند و در خانواده کاملاً مذهبی و معتقدی در شهر گرگان زندگی کردند و مادرشان اصالتاً ترکمن و معلم قرآن بودند و پدرشان در کار کشاورزی و زراعت فعالیت می‌کردند و در عین حال، تاجر و تعزیه خوان و اصالتاً اهل خلخال بودند و بعدها، به شهر گرگان کوچ کردند و تنها کسی که در میان برادرانشان، اسم اصلی و شناسنامه‌ای اش یکی بود استاد محمدرضا لطفی بودند.

بنده به نقل از خود استاد می‌گویم و صرفاً یک راوی هستم و امکان دارد فردی چیز دیگری بیان کند. اما مطلبی که ایشان برای بنده عنوان کردند این طور بود: استاد محمدرضا لطفی گفتند زمانی که مادرشان، ایشان را باردار بوده‌اند و ۷-۶ ماهگی ایشان بوده و به نوعی، مشخص شده است که فرزندشان پسر هستند( البته با وجود این که در آن زمان، تکنولوژی به این صورت نبوده است) و به هر روی متوجه جنسیت فرزند خود می‌شوند. با توجه به این که اهل صحرای ترکمن بودند به دیدن یکی از بستگان خود می‌روند و موقع برگشت، پیاده برمی‌گردند. در آن‌جا یک شتر نر به محض دیدن مادر استاد که باردار بوده‌اند حالت رم کردن پیدا می‌کند و ایشان را دنبال کرده و مادر استاد لطفی با زحمت فراوان از جلوی شتر فرار می‌کنند و پشت یک تپه گونه‌ای پنهان می‌شوند و در آن لحظه نذر می‌کنند و می گویند که یا امام رضا (ع) اگر از این مهلکه خارج شوم و فرزندم سالم به دنیا بیاید اسمش را رضا می‌گذارم و وقتی به خانه برمی‌گردند و داستان را برای همسرشان؛ زنده یاد فرج الله لطفی نقل می‌کنند پدر استاد لطفی می‌گویند کار خوبی است و اسمش را محمدرضا بگذاریم. چون گویا پدرشان ارادت به حضرت محمد(ص) داشتند و همین موضوع باعث می‌شود که اسم استاد، محمدرضا لطفی ثبت شود. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

سجاد مهربانی با اشاره به ویژگی معلمی استاد محمدرضا لطفی گفت: هر لحظه‌ای و در هر جایی می‌توانم شهادت دهم که استاد محمدرضا لطفی تا چند ساعت قبل از فوت خود روی تخت بیمارستان به بنده و یک دوست دیگر که همشهری ایشان است و در شهر گرگان زندگی می‌کند در حال آموزش بودند و اگر تار و سه تار و سبک و سیاق خیلی از اساتید دیگر زنده است  مرهون زحمات ایشان است. 

این خواننده موسیقی ایرانی افزود: استاد محمدرضا لطفی، برنامه‌ای در رادیو با عنوان شناخت و تاریخ موسیقی داشتند که در این برنامه‌ها به تفصیل توضیح می‌دادند و ساز می‌زدند و سبک و سیاق استاد جلیل شهناز، استاد علی اکبر خان شهنازی و استاد فرهنگ شریف را آموزش می‌دادند.

استاد مهدی کلهر، تحصیلکرده معماری و نقاشی و از مدیران هنری تأثیرگذار دوران معاصر و از دوستان نزدیک استاد محمدرضا لطفی درمورد ایشان گفت: لطفی فارغ از این که پدرش هنرمند بوده در خانه‌ای بزرگ شده است که پدر و مادرش آموزش و پرورشی بودند و مادرش معلم قرآن بود و بنده تا آخرین لحظه،  نسبتی که لطفی با مادرش و قرآن و خدا و پیامبر (ص) داشت را شهادت می‌دهم. 

استاد مهدی کلهر به نقل از استاد محمدرضا لطفی گفت: در آمریکا بوده که یک بار می‌خواسته است خودش را تنظیم کند و در خاطراتش هم، گفته است: در یک شب بارانی برای چهله نشینی به جنگلی رفتم و اذان گفتم و منِ ماتریالیست، موحد شدم. 

همان‌طور که می‌دانید استاد لطفی در همه کنسرت‌هایش، با صدای خودش اول الله مدد می‌خواند و از خداوند متعال کمک می خواست. 

این مدیر هنری درمورد تعریف واژه استاد ادامه داد: استاد یعنی کسی که در هر رشته‌ای فعالیت می‌کند، بتواند رشته هنری، علمی و مهارتی خود را یک گام به سمت کمال نزدیک کند و محمدرضا لطفی، یکی از باسوادترین اساتیدی بود که به تاریخ اهمیت می‌داد و تاریخ را خوب می‌شناخت و تعریف درستی از دستگاه‌های موسیقی ایران ارائه  می داد و ریشه‌های آن‌ها را می‌شناخت.

استاد مهدی کلهر با ذکر خاطره‌ای یادآور شد: یک روز استاد جلیل شهناز با لهجه اصفهانی درمورد تار لطفی این‌طور نظر دادند که آقای لطفی، تار را ادب می‌کند که این یک تعریف شیرین اصفهانی و کاملاً درست است. 

این مدیر هنری افزود: به نظر بنده، لطفی فردی بود که سواد زیادی در تاریخ داشت و صادق و شجاع بود و اصلاً منافق نبود و اگرچه گرین کارت خود را گرفت ولی بعد، آن را کنار گذاشت و این نکته بسیار مهمی است. یعنی آن‌قدر در آمریکا صبر کرد و گرین کارت را گرفت. اما وقتی به ایران آمد، آن را کنار گذاشت؛ بنابراین تمام آثار لطفی چه نواخت‌هایش به عنوان نوازنده و چه آهنگ‌هایش قابل تحسین و تمجید هستند ولی از همه مهم‌تر، به نظرم آن‌ها  قابل تعلیم هستند. 

محمد معتمدی، شناخته شده‌ترین خواننده‌ای است که در محضر استاد محمدرضا لطفی شاگردی کرده و در ۴ آلبوم برجسته، ساز استاد را همراهی کرده است.

این هنرمند گفت: یکی از اتفاق‌های بسیار تأمل‌برانگیز و جالب درمورد فوت استاد محمدرضا لطفی، روز وفات ایشان بود که مصادف با روز معلم شد و بنده هر سال، وقتی به روز معلم نزدیک می‌شویم به یاد تاریخ فوت ایشان می‌افتم. به دلیل این که استاد لطفی به معنای واقعی کلمه معلم و عاشق یاد دادن بودند و علاقه داشتند آن‌چه که می‌دانستند را به نسل‌های بعد و دیگران منتقل کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم
  • خواننده اصلی یکی از عاشقانه‌ترین ترانه‌های ایران پیدا شد + فیلم
  • همایش «یاد یاران» در بیجار برگزار می‌شود
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • سفر همسر رئیسی به پاکستان / اهدای دکتری افتخاری (+ عکس)
  • سندرم مرموزی که چهره خواننده مشهور را عوض کرد؛ بیماری «سلن دیون» چیست؟
  • ناقوس جنگ را چه کسی به صدا درآورد؟/ زیباکلام: ما باعث حمله‌ی صدام به ایران شدیم/ حبیب احمدزاده: این ساده‌لوحی است صدام کینه‌ی قرارداد الجزایر را داشت
  • آسمانی شدن مادر روحانی شهید حبیب الله رضایی در رودسر
  • عکس| خانم بازیگرِ تلویزیون، برای همیشه ایران را ترک کرد