Web Analytics Made Easy - Statcounter

این  هفته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اخبار متعددی داشت. خبر دیدار سید حسن خمینی با مسوولان میراث فرهنگی سرو صدای زیادی کرد؛ از فحوای این خبر برآمد که مخزن اصلی موزه ملی به شهر آفتاب منتقل می‌شود،  اما مسوولان میراث فرهنگی گفتند اصلا از این خبرها نیست و تنها وزارت‌خانه، پیشنهادی را به تولیت آستان مقدس امام خمینی (ره) داده؛ زیرزمین مرقد امام خمینی (ره) می‌تواند به مخزن امن موزه‌های کشور تبدیل شود و در صورت بحرانی اشیای تاریخی به آنجا منتقل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار موزه‌ای تنها به این ختم نشد مسوولان کاخ ‌موزه گلستان خبر دادند خبری از یک آلبوم تاریخی موزه نیست؛ اما مفقود نشده.

مخزن موزه ملی جابه‌جا نمی‌شود

«محمدرضا کارگر» دبیر کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث ‌فرهنگی در رد برخی اخبار در فضای مجازی در مورد جابه‌جایی مخزن موزه ملی گفت: این مخزن جابه‌جا نمی‌شود؛ بلکه با اجرای استانداردها، زیرزمین مرقد امام خمینی (ره) می‌تواند به مخزن امن موزه‌های کشور تبدیل شود.

کارگر، درباره برخی اخبار مبنی بر جابجایی مخزن موزه ملی که در فضای مجازی منتشر شده، گفت: مخزن موزه ملی امکان جابه‌جایی ندارد و قرار نیست آثار این موزه به جایی منتقل شود. مخازن همه موزه‌ها در کنار موزه اصلی قرار دارد و نمی‌تواند آثار موزه را به جایی دیگر منتقل کرد.

وی افزود: تنها پیشنهادی از سوی وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به تولیت مرقد امام خمینی (ره) در شهر آفتاب مبنی بر در اختیار قرار دادن فضای ۲۵هزار متری شده که هنوز در فرایند امکان‌سنجی  قرار دارد ولی قطعا این فضا برای مخزن موزه ملی نیست.

کارگر با بیان این که هنوز این پیشنهاد از سوی تولیت آستان مقدس امام خمینی (ره) پذیرفته نشده، گفت: در همه جای دنیا علاوه بر مخازن اصلی موزه‌ها، مخازن امن دیگری در مواقع اضطراری مانند جنگ، سیل، زلزله برای انتقال آثار و حفاظت از آن‌ها در نظر می‌گیرند. یکی از مکان‌هایی که می‌توان به عنوان مخزن امن در شرایط اضطراری به دلیل ساختار ساختمانی استانداردی که دارد از آن استفاده کرد، فضایی بالغ بر ۲۵ هزار متر مربعی است که در شهر آفتاب قرار دارد.

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی کشور تصریح کرد: اختصاص این مکان به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای ایجاد مخزن امن از سوی اداره کل موزه‌ها به تولیت مرقد امام خمینی (ره) پیشنهاد داده شده است تا بخشی از فضای شهرآفتاب برای انجام کارهای فرهنگی در نظر گرفته شود.

میراث‌دار تخت‌جمشید، بی‌بهره از مواهب میراث جهانی

مرودشت با وجودی که از سالیان دراز از یادمان‌های تاریخی ایران باستان میراث‌داری می‌کند؛  هیچ نفع اقتصادی از آن نداشته و تنها عایدی‌اش ازدحام، ترافیک و شلوغی در روزهای اوج سفر است. تخت جمشید، نقش رستم و نقش رجب به همراه ۳۰۰ اثر ثبت ملی و ۷ منطقه نمونه گردشگری در جغرافیای شهرستان مرودشت جای گرفته اما اهالی این منطقه کمترین بهره اقتصادی را از این میراث غنی دارند.

نبود هتل و زیرساخت‌های مناسب صنعت گردشگری مانع اصلی سد راه بهره‌مندی اقتصادی ساکنان این خطه از وجود این ظرفیت غنی تاریخی است و طی سالیان گذشته با وجود اینکه سالانه مرودشت میزبان میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی است،  گردشگری کمترین نقش در توسعه منطقه را داشته است.  

با وجود بخش اعظم میراث بجامانده از ایران باستان در این منطقه هنوز کشاورزی است که حرف اول را در اقتصاد و معیشت اهالی این شهرستان می‌زند. کمتر گردشگر خارجی است که به ایران سفر کند اما تمایلی به بازدید از تخت جمشید و یادمان‌های به یادگارمانده از ایران باستان در این شهرستان‌ نداشته باشد.

در شرایط عادی غیرکرونایی، روزانه هزاران گردشگر از آثار تاریخی و باستانی این شهرستان بازدید می‌کنند، بازدیدی چندساعته که هیچ عایدی اقتصادی برای اهالی در پی ندارد زیرا به دلیل نبود زیرساخت کافی و مناسب گردشگران ترجیح می‌دهند یا به شیراز رفته یا در استان‌های دیگر اقامت کرده و یا خریدهای خود را انجام دهند.

جلال رشیدی نماینده مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بهره اقتصادی مردم این منطقه از میراث غنی باستانی و گردشگری تنها شلوغی، ازدحام و ترافیک است. دلیل این موضوع نبود زیرساخت مورد نیاز در این شهرستان است. جای تعجب است در شهرستان‌های مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان هنوز یک هتل پنج ستاره با امکانات مدنظر گردشگران خارجی وجود ندارد.

نماینده مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: موضوع جالب‌تر این است که اجازه تاسیس هتل در این منطقه نیز داده نمی‌شود یا اگر این کار هم انجام شده مجوز برای افرادی صادر شده است که ظرفیت مالی و توانایی کافی برای انجام این کار را ندارند.

وی معتقد است گردشگران داخلی و خارجی تا مجاور مجموعه‌های جهانی این منطقه با خودرو تردد کرده و بعد از بازدید برای اقامت به سمت شیراز و یا استان‌های مجاور می‌روند و در اکثر موارد گردشگران داخلی و خارجی در سطح شهرهای مرودشت و پاسارگاد حضور پیدا نمی‌کنند و یا اقامتی در این منطقه ندارند.

رشیدی با بیان اینکه درآمد اصلی حاصل از صنعت گردشگری در جهان در پی اقامت و خرید کردن گردشگران در مناطق مختلف حاصل می‌شود گفت: خرید بلیت برای بازدید از اماکن گردشگری و پارکینگ کمتر از ۱۰ درصد هزینه‌های گردشگری را شامل می‌شود و بخش عمده درآمد حاصل از گردشگری در پی اقامت و خرید سوغاتی و ... حاصل می‌شود که متاسفانه شهرستان مرودشت و پاسارگاد از این ظرفیت اقتصادی بی‌بهره‌اند.

هزینه خرید بلیت که توسط گردشگران برای بازدید از میراث باستانی این منطقه پرداخت می شود نیز صرف این شهرستان ها نمی شود و مستقیم به خزانه دولت واریز می‌شود.

گسترش همکاری‌های مشترک تهران- آتن برای استرداد اموال فرهنگی‌تاریخی

محمدحسن طالبیان در نشست با سفیر یونان در ایران به اقدامات انجام شده ایران در بازگرداندن اموال فرهنگی‌تاریخی کشورهایی همچون عراق، افغانستان و برخی کشورهای همسایه پرداخت و افزود: با توجه به اینکه ایران نیز همچون یونان با غارت، سرقت و قاچاق اموال تاریخی طی ۲ قرن اخیر مواجه بوده است امیدواریم بتوانیم با همکاری و اتخاذ راهکارهای مناسب، زمینه بازگشت گنجینه‌های سرقت شده را فراهم کنیم.

وی در این نشست از پیشنهاد ارائه ‌شده معاونت میراث‌فرهنگی مبنی بر استفاده از ظرفیت‌های مجمع در آغاز جنبشی مبنی بر همکاری‌های هدفمند بین‌المللی با تمرکز بر استرداد اموال تاریخی‌ فرهنگی مسروقه در چارچوب بیانیه‌ها و در قالب طرح مشترک خبر داد و اظهار داشت: این پیشنهاد با اعلام موافقت وزیر فرهنگ یونان و درخواست او برای بازدید از ایران در ماه‌های سپتامبر یا اکتبر و برگزاری وبینار با مسوولان یونان در صورت ادامه شرایط کرونا همراه بوده است.

او در ادامه با معرفی اقدامات انجام شده همچون فراهم‌سازی بازدیدهای مجازی از موزه‌ها و آثار تاریخی جهانی، وبینارهای پایگاه‌های جهانی با دیگر مراکز جهانی در شرایط محدودیت‌های کرونا و پرونده‌های مشترک میراث ناملموس، آمادگی ایران را برای همکاری‌های موزه‌ای و نمایشگاهی به‌صورت مجازی اعلام کرد.

دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی ابلاغ شد

ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی و نظارت بر آنها از سوی وزیر به ۳۱ استان کشور ابلاغ شد.

وی با بیان این خبر گفت: در راستای اجرای ماده (۱) آیین نامه ایجاد، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر فعالیت آنها و نظر به اهمیت و ضرورت ساماندهی گردشگری کشاورزی کشور،  دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی و نظارت بر آنها به مدیران کل ۳۱ استان کشور ابلاغ شد تا وحدت رویه‌ای در پرداختن به این موضوع در دستور کار قرار گیرد.  

نظر به تغییرات جهانی و لزوم تنوع بخشیدن به محصولات گردشگری و با توجه به افزایش گرایش به انواع گردشگری تخصصی و ضرورت ارائه خدمات طبق علایق خاص به گردشگران، این شیوه نامه با هدف بهبود معیشت کشاورزان و توسعه پایدار روستایی، حفظ حقوق و منافع مشروع قانونی فعالان بخش گردشگری کشاورزی و استفاده از ظرفیت آنها جهت پیشبرد اهداف گردشگری و نظارت بر فعالیت و عملکرد آنها، کاهش بیکاری و افزایش درآمد روستاییان و کاهش نامطلوب آثار زیست‌محیطی ابلاغ شده است.

فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت‌جمشید آغاز شد

حمید فدایی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: فصل چهارم کاوش آبراهه‌های این میراث باستانی با هدف حفاظت و دفع آب‌های سطحی آغاز شد. دور جدید کاوش آبراهه‌های تخت جمشید از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و تاکنون سه فصل آن به انجام رسیده، فصل چهارم کاوش این آبراهه‌ها نیز همانند دوره‌های پیشین، عمدتا با هدف حفاظت محوطه و دفع آب‌های سطحی انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: ایجاد شبکه گسترده آبراهه‌ها بر روی صفه تخت‌جمشید نه تنها به عنوان یک شگفتی در عملیات جاری، بلکه به عنوان یک مهندسی بی‌نظیر و بی‌نقص در زمینه هدایت و دفع آب‌های ناشی از بارندگی بر روی صفه، شناخته می‌شود.

او اظهار داشت: اهمیت و ضرورت تکمیل مطالعه و کاوش در آبراهه‌های تخت جمشید به ویژه با توجه به بارندگی‌های شدید و سیل‌آسای یک ساله اخیر در محوطه، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

اقدامات مرمتی قلعه پرتغالی‌های هرمز مورد تایید دفتر حفظ بناهای تاریخی نیست

سیدهادی احمدی مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی گفت: طرح مرمت قلعه پرتغالی‌های هرمز قبل از اجرا باید به ستاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارسال و بررسی می‌شد، متأسفانه اقداماتی که در این قلعه انجام شده، مورد تأیید دفتر حفظ و احیا نیست.

وی گفت: متأسفانه روندی که برای انجام اقدامات اجرایی باید انجام می‌شده، طی نشده است. طرح مرمت این قلعه ابتدا باید در استان تهیه و سپس به ستاد ارسال و پس از بررسی، در صورت نداشتن مشکل برای اجرا، به استان ابلاغ می‌َشد. در نهایت این فرآیند منتهی به صدور پروانه مرمت (حکم مرمت) می‌شود و این حکم نشان‌دهنده طی شدن روند استاندارد بررسی طرح است.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی تصریح کرد: متأسفانه در مورد قلعه پرتغالی‌ها این فرآیند طی نشده و بدون هماهنگی با ستاد انجام‌شده است. کار مرمت این قلعه اسفند سال ۹۸ توسط دفتر حفظ و احیا متوقف شده است و اخیراً هیچ اقدامی بر روی آن انجام نشده است. طرحی را که ما بررسی و ابلاغ نکردیم، نمی‌توانیم تأیید کنیم.

احمدی درباره علت بی‌اطلاعی از انجام این مرمت گفت: اعتبارات مرمت چون از محل اعتبارات استانی بوده ما از انجام آن خبر نداشتیم. پس‌ از اینکه متوجه شدیم این قلعه مرمت می‌شود کارشناسان ما نسبت به توقف مرمت قلعه و ارائه طرح، تذکر دادند. حواشی پیش آمده به دلیل مرمت و بازسازی این قلعه به وجود آمده است.

عملیات ساخت بزرگترین پارک اقامتی و سیاحتی در هورامان تخت آغاز شد

آرمان شهبازی شهردار هورامان تخت در حاشیه مراسم کلنگ‌زنی این طرح اظهار داشت: این پارک اقامتی تفریحی و سیاحتی با مشارکت بنیاد علوی و شهرداری هورامان تخت احداث می‌شود.

شهبازی افزود: ۱۵ میلیارد ریال اعتبار احداث این پارک توسط شهرداری و ۱۵ میلیارد ریال را بنیاد علوی تامین می‌کند و پیش‌بینی می‌شود ظرف ۲ ماه آینده مراحل ساخت آن به اتمام رسیده و به بهره‌برداری برسد.

وی یادآور شد: در این پارک سیاحتی و تفریحی یک المان طراحی و نصب خواهد شد که دارای چهار عدد آبنما در چهار گوشه آن است و به صورت ۲ قلب متصل به هم که نشان دهنده نزدیکی دل‌های مردم این دیار و مهمانانی که به این سرزمین سفر می کنند، است.

شهردار هورامان تخت اضافه کرد: در این پارک همچنین چهار سکو جهت نصب المانی دیگر روی آن (یکی از نمادهای این منطقه)، ۲ سکوی نشستن نزدیک آب نماها (در فصول گرم) و در انتها چهار سکوی فضای سبز خواهد بود.

اعلام نظر قطعی درباره مفقودشدن آلبوم ناصری بعد از انبارگردانی

آفرین امامی  مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان گفت: نظر قطعی درباره مفقود شدن آلبوم ناصری بعد از پایان انبارگردانی رسمی اعلام می‌شود، اما با بررسی تیم یگان حفاظت میراث‌فرهنگی نشانه‌ای مبنی بر سرقت آلبوم وجود ندارد.

امامی در واکنش به برخی اخبار  مبنی بر سرقت یا مفقودشدن یکی از آلبوم‌های ناصری مجموعه کاخ گلستان گفت: اواخر اسفند سال ۹۸ امین‌اموال آلبوم‌خانه کاخ گلستان در آخرین انبارگردانی خود متوجه شد یک آلبوم ناصری حاوی ۱۰۰ قطعه عکس کوچک در قفسه نیست، این موضوع را به من اعلام کرد.  بلافاصله برای پیشگیری از موضوعات سوء بعدی، اقدامات حقوقی انجام شد. با واحدهای ذی‌صلاح وزارتخانه، پلیس اینترپل و قوه قضائیه نیز در این زمینه مکاتباتی انجام دادیم حتی مشخصات و تصاویر اثر نیز برای پلیس اینترپل ارسال شد.

این آلبوم در مخزن آلبوم‌خانه کاخ گلستان نگهداری می‌شد و تاکنون برای نمایش در هیچ نمایشگاهی، از این مخزن خارج نشده است. با بررسی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی مشخص شد هیچ‌ نشانه‌ای مبنی بر سرقت اثر وجود ندارد.

او گفت: برای بررسی موضوع، کمیته‌ای متشکل از اداره‌کل موزه‌ها، نماینده مدیریت کاخ گلستان، یگان حفاظت میراث‌فرهنگی و نماینده ذی‌حسابی و اداره‌کل امور مالی وزارتخانه به‌منظور انبارگردانی رسمی تشکیل شد. این انبارگردانی آغاز شده و با توجه به اینکه حجم آثار زیاد است انجام این کار زمان‌بر است و ما نمی‌توانیم درباره مفقود شدن اثر تا پایان انجام آن نظر قطعی اعلام کنیم.

سفیر اتریش در ایران: طبیعت چهارمحال و بختیاری ظرفیت مناسبی برای جذب گردشگران 

اشتفان شُلتس سفیر اتریش در ایران با اشاره به ظرفیت‌های چهارمحال و بختیاری در بخش‌های مختلف گفت: طبیعت بکر و منحصربه‌فرد این استان، پتانسیل خاص و مطلوبی برای جذب گردشگر و توریست خارجی دارد.

وی (Stefan Scholz)  در دیدار از جاذبه‌های گردشگری شهرستان‌های سامان و کوهرنگ تاکید کرد: تلاش‌های مسوولان چهارمحال و بختیاری برای توسعه پایدار این استان قابل مشاهده است. چهارمحال و بختیاری چشم‌انداز و دوراندیشی مطلوبی در تولید محصولات کشاورزی و حفظ محیط‌زیست دارد.
سفیر اتریش در ایران تصریح کرد: در این کشور ارتفاع دو هزار متری محصول پرورش داده نمی‌شود، اما در چهارمحال و بختیاری از این مزیت برای توسعه کشاورزی استفاده می‌شود.

سیستان و بلوچستان کلکسیونی از جاذبه‌های گردشگری است

احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این استان از شمال تا جنوب کلکسیونی از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و گردشگری منحصر به فردی را در خود جای داده است.

احمدعلی موهبتی در نشست با اعضای جامعه هتلداران سیستان و بلوچستان اظهارداشت: توجه ناکافی و عقب ماندگی‌های تاریخی در شاخص‌های توسعه‌ای مشکل اصلی گردشگری سیستان و بلوچستان است.  سیستان و بلوچستان کلکسیونی از جاذبه‌های گردشگری تاریخی و میراث فرهنگی است و باید در این زمینه‌ها از ظرفیت بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری استفاده کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود:مهمترین جاذبه این استان فرهنگ و آداب و سنن و مردمان این دیار است که خود یک ظرفیت بسیار مهم در حوزه گردشگری محسوب می‌شود.  از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان جاذبه‌های گردشگری از جمله تالاب بین المللی هامون، چاه نیمه‌ها و آثار تاریخی، جاذبه‌های کویری در مرکز،  ارتفاعات تفتان تا حوزه نخل و رودخانه‌های فراوان در جنوب این استان وجود دارد که هر کدام از این موارد خود در حوزه گردشگری یک ظرفیت بی‌نظیری است. سیستان و بلوچستان همچنین محصولات گرمسیری و سردسیری زیادی در یک منطقه دارد که خود یک جاذبه بسیار مهم در جذب گردشگر است.

همچنین آثار فرهنگی زیادی از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان شامل قلعه‌ها و سفال‌های کلپورگان وجود دارد که هر کدام از آنها دنیای متفاوت است. سواحل دریای عمان خود ظرفیت خوبی در جذب گردشگر است که باید به زیرساخت‌های آن توجه ویژه‌ای شود.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: یکی از ظرفیت‌های گردشگری انسان سازی و فرهنگ سازی است.  تسهیل‌گری و هماهنگی با بخش خصوصی جزو وظایف بخش دولتی در حوزه گردشگری است.   استانداری سیستان و بلوچستان از برنامه‌های علمی و معقول در حوزه گردشگری حمایت‌های ویژه‌ای می‌کند. بوم‌گردی یکی از مهمترین ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان است که در ایجاد اشتغال روستاییان نقش بسیار موثری دارد و باید به ان توجه ویژه‌ای شود.

ارسال بیش از ۸ هزار پرونده تسهیلات گردشگری به بانک‌های عامل

ولی تیموری گفت: طبق آخرین گزارش دریافتی از بانک‌های عامل تا امروز بیش از ۸۳۰۰ فقره پرونده درخواست تسهیلات از سوی وزارت گردشگری تایید و در اختیار شعب بانک‌های عامل قرار گرفته است. طبق آخرین گزارش دریافتی از نتایج بررسی پرونده متقاضیان وزارت گردشگری برای استفاده از تسهیلات بانکی ویژه بحران کرونا تا کنون بیش از هشت هزار و ۳۰۰ پرونده با ارزش مالی حدود چهارهزار و ۹۲۰ میلیارد ریال تکمیل و به بانک های عامل ارسال و از این تعداد بالغ بر ۳۸۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

پرونده‌های ذکرشده بیش از ۳۶ هزار نفر شاغل در صنعت گردشگری کشور را پوشش می دهد که تا تاریخ ۱۱ مرداد ماه جاری در سامانه وزارت کار ثبت شده است.

سامانه صدور و تمدید مجوز تاسیسات گردشگری در کشور راه اندازی شد

سید جواد موسوی مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: سامانه صدور و تمدید پروانه بهره‌برداری تاسیسات گردشگری راه‌اندازی و بهره‌برداری رسمی آن به ادارات کل استانی ابلاغ شد.

در راستای هوشمندسازی، تسهیل و تسریع دسترسی عموم به خدمات دولتی، سامانه صدور و تمدید پروانه بهره‌برداری تاسیسات گردشگری به نشانی به صورت رسمی ابلاغ و آماده بهره‌بردای شد. این سامانه با هدف مکانیزه شدن تمام فرآیندهای مرتبط با مجوزهای تاسیسات گردشگری به صورت برخط راه‌اندازی شده است.
مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری یادآور شد: در این سامانه پس از ثبت‌نام اولیه و با توجه به نیاز متقاضی فرآیند شروع می‌شود و در واقع تمام تعاملات سازمان با متقاضیان از زمان ثبت تقاضا برای اخذ مجوز تا صدور مجوز و در صورت نیاز تمدید مجوزهای صادر شده از طریق این سامانه صورت می‌گیرد.
به گفته موسوی در این سامانه امکاناتی همچون درخواست صدور پروانه بهره‌برداری از تاسیسات گردشگری و خوداظهاری تاسیسات وجود دارد.

برگزاری نمایشگاه گردشگری تابع دستور ستاد مقابله با کرونا است

خشایار نیکزاد مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی از اعلام آمادگی این شرکت برای برگزاری سی‌وچهارمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی خبر داد و گفت: تابع دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم.

وی با اعلام آمادگی این شرکت برای برگزاری سی‌وچهارمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی گفت: پس از طی مراحل برگزاری فراخوان و سپس انتخاب مجری، هم‌اکنون شرکت مجری نمایشگاه مشخص و فعال شده است.

او افزود: شرکت مادرتخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی با استان‌ها و مراکز صنایع‌دستی هماهنگ شده است تا ضمن اطلاع‌رسانی در حوزه صنایع‌دستی، هنرمندان و فعالان صنایع‌دستی را برای مشارکت در سی‌وچهارمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تشویق کنند.

مدیر عما کارهای اولیه برای برگزاری نمایشگاه ملی صنایع‌دستی را انجام می‌دهیم و در نظر داریم نمایشگاه را با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی از ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار کنیم، اما در تاریخ معین‌شده در فراخوان نمایشگاه تابع دستورات این ستاد خواهیم بود.

نمایشگاه ملی صنایع دستی طی سال‌های گذشته در شهریور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شد.

کمیته صنایع دستی در اتاق بازرگانی ایران ایجاد می‌شود

پروانه حیدری معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران اعلام کرد با همکاری رئیس کمیسون گردشگری اتاق بازرگانی ایران نیز کمیته صنایع دستی برای صادرات و آموزش ایجاد می‌شود.

حیدری افزود: این نشست با حضور علی اکبر مالکی رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی ایران انجام شد که در خصوص راهکارهای تولید، صادرات، کلاس های آموزشی، بازار فروش، بسته بندی محصولات، شناخت تجار و هماهنگی های لازم نیز مورد بحث قرار گرفت.  

وی با اشاره به اینکه تعامل با اتاق بازرگانی ایران می تواند توسعه صادرات صنایع دستی استان را فراهم کند، خاطر نشان کرد: این همکاری ها نیز انجمن صادر کننده ها، پارک علم و فناوری و دانشگاه ها نیز انجام خواهد شد که شرایط را برای حضور هنرمندان در نمایشگاه های بین المللی صنایع دستی تهران  فراهم می کند.

به گفته حیدری، شناسایی بازارهای صادراتی و همچنین آموزش هنرمندان صنایع دستی در تولید محصولات بر اساس نیازهای جهانی می تواند از اتفاقات خوبی باشد که توسط کمیته صنایع دستی  کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران انجام شود.

برچسب‌ها ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری علی ‌اصغر مونسان کاخ گلستان نمایشگاه ملی صنایع دستی محمدحسن طالبیان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ولی تیموری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری علی اصغر مونسان کاخ گلستان نمایشگاه ملی صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ولی تیموری ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری علی اصغر مونسان کاخ گلستان نمایشگاه ملی صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ولی تیموری نمایشگاه ملی صنایع دستی گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران چهارمحال و بختیاری وزارت میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان جاذبه های گردشگری تاسیسات گردشگری گردشگری کشاورزی مرقد امام خمینی بانک های عامل مخزن موزه ملی میلیارد ریال هورامان تخت بهره برداری جذب گردشگر کاخ گلستان بین المللی دفتر حفظ کل موزه ها همکاری ها صدور مجوز انجام شده آبراهه ها تخت جمشید انجام شد اداره کل مخزن امن ابلاغ شد آغاز شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۹۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»

 اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • افزایش ۲ برابری مسافران مترو در روزهای جمعه/ برگزاری کارگاه‌های صنایع دستی در ایستگاه‌ها
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان